Perníkový Ferino sa cíti hot s delikátnou horúcou čokoládou

30.11.2013 16:04

Posledný novembrový deň strávil Perníkový Ferino pod perinou. Nie sám! Zahriala ho horúca čokoláda, ktorú hravo zvládol ukuchtiť aj s lenivou víkendovou náladou. 

Čo k tomu okrem odhodlania vstať z postele Perníkový Ferino potreboval?

200 ml smotany na šľahanie

300 ml mlieka

100 g horkej čokolády

2 balíky vanilkového cukru

Kakao

Korenie, pomarančová kôra

Postupoval nasledovne:

Na začiatok Perníkový Ferino rozpustil  čokoládu vo vodnom kúpeli , následne k nej pridal jednu polievkovú lyžicu smotany a jednu lyžicu mlieka. Všetko poriadne premiešal a vypol ( don´t worry, čokoláda nezhustne, pretože voda je ešte horúca a para ju zohreje)

V druhom hrnci si Perníkový Ferino zatiaľ zohrial zvyšné mlieko a smotanu, ku ktorým pridal vanilkový cukor a kakao.  Perníkový Ferino má rád sladké, a tak pridal ešte dve lyžice práškového cukru, no vy možno dáte prednosť horkejšej chuti.  K horúcemu mlieku a smotane nakoniec primiešal horúcu čokoládu.

Na záver pridal Perníkový Ferino štipku korenia a pomarančovej kôry.

Šup s tým do šálok a podperinu.  Ferino zdobil, zdobil, až delikátne prezdobil.