Perníkový Ferino sa cíti hot s delikátnou horúcou čokoládou
Posledný novembrový deň strávil Perníkový Ferino pod perinou. Nie sám! Zahriala ho horúca čokoláda, ktorú hravo zvládol ukuchtiť aj s lenivou víkendovou náladou.
Čo k tomu okrem odhodlania vstať z postele Perníkový Ferino potreboval?
200 ml smotany na šľahanie
300 ml mlieka
100 g horkej čokolády
2 balíky vanilkového cukru
Kakao
Korenie, pomarančová kôra
Postupoval nasledovne:
Na začiatok Perníkový Ferino rozpustil čokoládu vo vodnom kúpeli , následne k nej pridal jednu polievkovú lyžicu smotany a jednu lyžicu mlieka. Všetko poriadne premiešal a vypol ( don´t worry, čokoláda nezhustne, pretože voda je ešte horúca a para ju zohreje)
V druhom hrnci si Perníkový Ferino zatiaľ zohrial zvyšné mlieko a smotanu, ku ktorým pridal vanilkový cukor a kakao. Perníkový Ferino má rád sladké, a tak pridal ešte dve lyžice práškového cukru, no vy možno dáte prednosť horkejšej chuti. K horúcemu mlieku a smotane nakoniec primiešal horúcu čokoládu.
Na záver pridal Perníkový Ferino štipku korenia a pomarančovej kôry.
Šup s tým do šálok a podperinu. Ferino zdobil, zdobil, až delikátne prezdobil.