Perníkový Ferino a večerné zahriatie

08.12.2013 20:41

Perníkový Ferino si spríjemnil mrazivý zimný večer horúcim nápojom, ktorého aróma evokuje blížiace sa Vianoce. Lahodná chuť punču určite aj Vám rozprúdi krv v žilách. Na jeho prípravu budete potrebovať:

  • 700 ml červeného vína
  • 500 ml vody
  • 250 ml rumu
  • 1/2 citróna
  • 1/2 pomaranča
  • 100 g kryštálového cukru
  • škoricu
  • klinčeky

Vodu s cukrom, škoricou, klinčekmi, nakrájaným pomarančom a nastrúhanou citrónovou kôrou chvíľku povarte. Potom prilejte víno, rum a nechajte to celé zohriať. Podľa chuti môžete pridať citrónovu šťavu, či kúsky rôzneho ovocia.

Nazdravie priatelia! ;-)