Perníkový Ferino tvorí- DIY

12.11.2013 18:32

  O tom, že je Perníkový Ferino veľký labužník ste sa mohli dozvedieť v predchádzajúcom príspevku. Dnes predstavíme kreatívnu stránku nášho Perníkového Ferina a jeho vášeň v recyklovaní spojenú v jedno.

  Reč je o DIY, pri ktorom bude hlavnú úlohu zohrávať rolka toaletného papiera. Rolka, ktorú mnohí ľudia iba skrčia a vyhodia sa dá opätovne využiť a dnešný nápad bude súvisieť s (naozaj pomaličky) prichádzajúcimi sviatkami. 

  Medzi najbližšie "štedré" dni patrí 6. december, ktorý vyčaruje všetkým maškrtníkom (medzi ktorých patrí aj Perníkový Ferino) úsmev na tvári a motýliky v brušku. Keďže je tvorivé využitie roliek ombedzené ich veľkosťou môžeme dať do vzniknutých balíčkov drobnosti ako cukríky či malé čokoládky, Tak sa pustime do toho :).

Krok č.1: vyhľadáme v dome všetky toaletné papiere k dispozícii a odtočíme z nich papier preč.

  (Máme rolku! Kričiaceho ocina cez škáru záchodových dverí si nevšímame.)

Krok č.2: priložíme pohár na okraj rolky a nožíkom jemne (nie tak aby sme ho prerezali) obkreslíme polkruh. To isté zopakujeme aj na opačnej strane rolky.

  (Najlepšie niekde v kúte izbičky  s tým najväčším kuchynským nožom, ktorým práve mamina krájala mäso na večeru. Nik vás v kreatívnej chvílke nesmie rušiť!)

Krok č.3: podľa nožíkom naznačených liniek zohneme kraje rolky smerom dovnútra aby sme dosiahli požadovaný tvar.

Krok č.4: na záver skrášlime novovzniknutý balíček podľa svojho gusta (a zručnosti). Sestre vezmeme tie najdrahšie fixky a farby a necháme za nás pracovať fantáziu (poprípade svoju šikovnú sestru).

 

Niekoľko inšpirácií na ozdobenie:

Správne prepečený zvyšok večera praje Perníkový Ferino s tvorivými pomocníkmi.